Pravila privatnosti

MDM Perković obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici MDM Perković i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prikupljanje i korištenje informacija

MDM Perković cijeni i štiti Vašu privatnost. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz Vašu kupovinu ili drugu uslugu, koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno date. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj stranci na način koji nije naveden u ovoj izjavi. 

Registracija

Kako bi izvršio kupnju, korisnik prethodno mora obaviti registraciju popunjavanjem registracijskog upitnika. Tijekom registracije od korisnika se traže kontakt informacije (ime i prezime, e-mail adresa, datum rođenja). Ove se informacije koriste kako bi se stupilo u kontakt s korisnikom prilikom odgovaranja na pitanja postavljenih na našim Internet stranicama te za osiguravanje privatnosti korisnika pri kontroli statusa rezervacije i unosa ili promjene podataka. Podaci  koje korisnik daje pri registraciji, pohranjuju se na serveru webshopa rakije-perkovic.hr te u poslovnom programu kojem  pristup imaju djelatnici tog odjela uz šifre za pristup poslovnom programu. U svakom trenutku može se deaktivirati registracija odabirom polja deaktivacije. U tom slučaju podaci će se čuvati u sustavu web shopa dok postoji potreba za izvršenjem legitimne svrhe, a najmanje za vrijeme trajanja ugovora (kupnje) između korisnika i MDM Perković.  Preporučujemo našim korisnicima da pri izradi lozinke za korisnički račun kombiniraju velika, mala slova i broj kako bi sama lozinka bila sofisticiranija i teža za probijanje. 

Kupnja

Pri kupnji roba ili usluge koju nudimo na ovim stranicama, tražit ćemo osobne podatke (ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja, adresa za dostavu, broj telefona). Ti podaci koristit će se isključivo za realizaciju kupnje. Podaci o plaćanju (poput broja kartice, i sl.) posebno su zaštićeni i bit će dostupni samo bankama, odnosno kartičnim kućama radi autorizacije plaćanja. 

Log datoteke

IP adrese koristimo kako bismo analizirali trendove, održavali Internet stranice, pratili kretanje korisnika i sakupili šire demografske podatke. IP adrese nisu vezane uz bilo kakve osobne podatke uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca. 

Dostupnost informacija

Prikupljeni demografski podaci bit će dostupni našim medijskim partnerima, profesionalcima i oglašivačima. Ovo nije povezano s bilo kakvim osobnim podacima uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca. Kako bismo pružili posebne usluge možemo se udružiti s trećom strankom. Samo kad se korisnik prijavi za ove usluge, trećoj stranci bit će dostupna imena ili druge kontakt informacije koje su neophodne za pružanje spomenutih usluga. Trećoj stranci nije dozvoljeno koristiti osobne podatke osim u svrhu pružanja navedenih usluga. 

Linkovi

Ove Internet stranice sadrže linkove na druge Internet stranice. Molimo vas da uzmete u obzir kako MDM Perković ne može biti odgovoran za poštivanje privatnosti na spomenutim drugim Internet stranicama. Naše korisnike potičemo da pročitaju izjave o privatnosti svake Internet stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na ovim Internet stranicama. 

Sigurnost

Ove Internet stranice poduzimaju sve mjere kako bi zaštitile podatke o korisniku. Unošenje povjerljivih podataka putem ovih Internet stranica zaštićeno je on-line i off-line. Svi podaci zatraženi u svrhu registracije korisnika šifrirani su i zaštićeni sigurnosnim protokolom (SSL). Tijekom boravka na zaštićenoj stranici ikona lokota je zaključana. Osim korištenja SSL šifriranja kako bismo zaštitili podatke o korisnicima na Internetu, činimo sve što je u našoj mogućnosti kako bismo iste podatke zaštitili i off-line. Pristup svim podacima o našim korisnicima, ne samo gore spomenutim povjerljivim podacima, je ograničen. Pristup povjerljivim podacima imaju samo zaposlenici kojima su isti potrebni kako bi obavili određenu uslugu.
Za sva dodatna pitanja o sigurnosti na našim Internet stranicama možete poslati e-mail na: info@rakije-perkovic.hr.

Ispravci/ Ažuriranje/ Brisanje osobnih podataka

Ako se korisnikovi osobni podaci (ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja, adresa za dostavu, broj telefona) promijene ili ako korisnik više ne želi našu uslugu, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. To je moguće izvršiti na Internet stranici «Moj račun» ili slanjem e-maila na adresu:  info@rakije-perkovic.hr

Obavijesti o promjenama

U slučaju da odlučimo promijeniti naša pravila o poštivanju privatnosti obavijest ćemo objaviti na naslovnici naših Internet stranica kako bi korisnici uvijek bili upoznati s podacima koje prikupljamo, načinom na koji ih koristimo i pod kojim ih uvjetima, ako takvi postoje, otkrivamo. Ako u bilo kojem trenutku odlučimo iskoristiti osobne podatke na način različit od navedenog u vrijeme kad su isti podaci dobiveni, naše ćemo korisnike obavijestiti putem e-maila. Korisnicima će biti pružena mogućnost da odobre ili ne naše korištenje tih podataka na nov način. Podatke ćemo koristiti u skladu s pravilima o poštivanju privatnosti važećima u vrijeme prikupljanja podataka. 

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Voditelj obrade podataka

 • MDM Perković s registriranim sjedištem u Klokočevec Samoborski 6E, 10432 Bregana, je voditelj obrade vaših osobnih podataka.
 • Politika privatnosti se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera.
 • Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno.
 • Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.
 • Ova Politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom. 

Koje podatke prikupljamo

 • Osobni podaci: ime, prezime, adresa, kontakt broj, email adresa
 • Informacije o prodaji: informacije o kupnji, uključujući korisnički identitet kupca, broj ugovora i reklamacijama, dostavi, podršci i uslugama, uključujući prigovore i zahtjeve. 

Svrha prikupljanja podataka:

 • Prodaja proizvoda – za obradu vaše prodaje, konfiguraciju vašeg proizvoda.
 • MDM Perković će prikupiti osobne podatke,  informacije o prodaji kao i informacije o povijesti kupca kada kupite ili reklamirate proizvod kupljen kod nas, uključujući i obavještavanje o pitanjima vezanim uz Vaš proizvod te ispunjenje sklopljenog ugovora.
 • Pružanje osobnih podataka u svrhu ispunjenja sklopljenog ugovora predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to može utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.
 • Podrška kupcima i marketing za odgovore na upite i davanje novosti i ponuda.
 • MDM Perković prikuplja osobne podatke  te ih može koristiti  kako bi kupcima pružio podršku, odgovore na upite i reklamacije te kako bi procijenio koje novosti i ponude Vas najvjerojatnije zanimaju te Vas kontaktira u vezi s tim ponudama u skladu s Vašim interesima. 

Prijenos trećim stranama

Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama, pod uvjetom da postoji pravna osnova za prijenos i da je sve u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka i svim važećim propisima iz područja zaštite podataka. 

Vaši osobni podaci mogu se prenositi sljedećim subjektima

 • Za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo dijeliti sa pružateljima distribucijskih usluga INTEREUROPA d.o.o. s kojima surađujemo i imamo sklopljene ugovore. Pružatelj distribucijskih usluga može korisnika pri isporuci roba ili usluga tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke sa dokumenta. Ukoliko korisnik nije voljan predati takve podatke nužne za isporuku paketa tj. dokaz o naručiocu, usluga ili roba neće moći biti izvršena ili uručena. 
 • Sponzorima nagradnih natječaja u procesu predaje nagrade korisniku. Ukoliko korisnik ne želi da MDM Perković dijeli sa sponzorima podatke u svrhu dodjele moguće nagrade, savjetujemo korisnika da ne sudjeluje u takvim aktivnostima na internetskim stranicama MDM Perković te na društvenim mrežama. 
 • Državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanje prava MDM Perković zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga. 

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke:

 • Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja, a najmanje za vrijeme trajanja ugovora (kupnje) između korisnika i MDM Perković.
 • U slučaju odbijenih ponuda, podatke iz ponude čuvamo godinu dana, a u slučaju da nas zatraže brisanje, isti će biti odmah obrisani.
 • Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način. 

Unos i prijenos osobnih podataka

MDM Perković koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka. Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom Comodo EssentialSSL 256 bitne enkripcije koju osigurava SSL certifikat izdan od Comodo Group, Inc.
Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu. 

Gdje se pohranjuju vaši podaci:

Svi podaci pohranjuju se na nekoliko medija:

 • Podaci o korisniku kao kupcu: U bazi podataka koja se nalazi na zakupljenim serverima tvrtke Magićmarinac d.o.o. koja pruža prostor na webu imenom rakije-perkovic.hr
 • Na lokalnom serveru MDM Perković kojem imaju pristup samo određeni djelatnici tvrtke te ovlaštena tvrtka za održavanje servera.

Pristup i izmjena podataka:

 • Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim podacima pohranjenim na internetskim stranicama gdje ih može revidirati, mijenjati i brisati. Sve izmjene izvršene na internetskim stranicama bit će zabilježene  i unutar samog poslovnog programa odmakom od 24 sata.
 • Kupac tj. korisnik može u svakom trenutku dobiti informaciju o tome koje podatke MDM Perković ima pohranjene  slanjem upita na e-mail adresu info@rakije-perkovic.hr.
 • Povratnu informaciju na Vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog e-maila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar e-maila (ime i Prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi Vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.  

Pravo na zaborav osobnih podataka korisnika

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na email adresu info@rakije-perkovic.hr i podaci će biti brisani bez odgađanja osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava.
Povratnu Informaciju na vaš zahtjev bit ćemo u mogućnosti dati  samo ukoliko je upit poslan s aktivnog e-maila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar e-maila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.  

Pravo na prigovor

Ukoliko unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor obratite se na email info@rakije-perkovic.hr. Uz prijavu nama, možete prijavu podnijeti i Agenciji za zaštitu osobnih podataka. 

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničnom obliku zaštićeni SSL certifikatom koji kriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala korisnika i MDM Perković odvija sigurnim protokolom bez mogućnosti uvida u podatke od trećih strana. Zaštitu podataka shvaćamo ozbiljno i poduzimamo sve napredne tehnologije kako bi vaši podaci ostali zaštićeni. Provodimo sve razumne mjere za zaštitu podataka, ali ne možemo jamčiti zaštitu informacija prenesenih na ili s interneta pa stoga nismo odgovorni za informacije koje na takav način primi treća strana. MDM Perković pohranjuje podatke unutar EU a samo izvanredno izvan EU.
Izjavu o privatnosti MDM Perković može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta o privatnosti na stranicama rakije-perkovic.hr. Ovim putem pozivamo korisnike da povremeno pregledaju ovu izjavu na kojoj će biti naznačene nove izmjene ukoliko ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se korisnik ne slaže s ovom izjavom o privatnosti upućujemo korisnika da napusti, ne pristupa i ne koristi stranicu rakije-perkovic.hr. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici rakije-perkovic.hr. Nastavak uporabe stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu izjavu o privatnosti. 

Pravila o postupanju s kolačićima:

 • Kolačić (cookie) je podatak koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da pamti akcije posjetitelja iz njegovih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik u svakom trenutku može kolačiće obrisati ili postaviti u pregledniku zabranu upotrebe kolačića. Najčešće razlozi upotrebe kolačića su identifikacija korisnika, pamćenje preferencija korisnika, pomoć pri unosu ili pregledu sadržaja koji je već unašan u prijašnjim posjetima, skupljanje podataka za analize i promotivne kampanje.
 • Prilikom uporabe kolačića određeni podaci se  prikupljaju automatski s vašeg računala pri dolasku na naše stranice. Ti podaci mogu uključivati i IP adresu, datum i vrijeme pristupe, podatke o vrsti računala, operativnog sustava, pretraživaču koji koristite, verzijama programa kao i jezičnim postavkama vašeg računala. Pristupom na samu stranicu vidjet ćete obavijest o korištenju kolačića koji prikupljaju ove podatke te pritiskom na polje „slažem se“ dajete nam privolu za prikupljanje tih podataka. Ukoliko na stranicama nedate privolu ti podaci neće biti prikupljani, pohranjeni i obrađivani.
 • Kolačiće nećemo nikako upotrebljavati za prikupljanje vaših osobnih podataka. Ako želite, možete promijeniti postavke o uporabi kolačića u pretraživaču svojeg računala ili mobilnog uređaja.

Kolačići koje koristimo prilikom posjeta stranici rakije-perkovic.hr

_ga
Google Universal Analytics – Naziv ovog kolačića povezan je s uslugom Google Universal Analytics. Upotrebljava se za izračunavanje anonimni podataka o posjetitelju, sesiji i kampanji za analitička izvješća web-mjesta. Zadanim je postavkama određeno da prestaje vrijediti nakon 2 godine.

is_legal
Kolačić kojim korisnik potvrđuje da je punoljetan. Trajanje kolačića iznosi 30 dana.

woocommerce_cart_hash
woocommerce_items_in_cart
wp_woocommerce_session_

Kolačići koji se spremaju prilikom posjeta stranici trgovine.

Rakije-perkovic.hr koristi kolačiće takvog tipa kako bi olakšao pristup korisnicima što je vidljivo u situacijama kada se korisnik vraća na stranice rakije-perkovic.hr i odmah je ulogiran na iste što govori da pohranjuju korisničko ime i lozinku.

 • Kolačići od prve strane koji dolaze sa webstranice koju ste posjetili mogu biti privremeni i stalni. Takvi kolačići omogućuju web stranici da sprema podatke koji se koriste kada korisnik ponovo posjeti web stranicu.
 • Kolačići s treće strane su kolačići koji dolaze s vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (ti servisi su Facebook, Instagram, Google Universal Analytics..)

Vama dostupne opcije:

Postupak promjene postavki kolačića različit je u svakom pretraživaču. Informaciju o tome možete potražiti pomoću funkcije “Help”, posjetivši www.aboutcookies.org koja daje pojedinosti o promjeni postavki kolačića u svim modernim pretraživačima ili nas kontaktirajte putem info@rakije-perkovic.hr.