Šljivovica Perković dobivena je od probranih šljiva s područja Like i Banije, koje smo odkoštičili, zatim nakon kontrolirane fermentacije fino destilirali te ostavili odležati u drvenim bačvama što šljivovici daje završnu aromu i boju.
Šljivovica je jedna od najpoznatijih rakija s ovih prostora, a često se koristi i kao sinonim za rakiju uopće. U Slavoniji, šljivovica ima gotovo mitsko značenje. Teško da je u prošlosti bilo kuće koja nije imala vlastiti šljivik, koji je uglavnom služio za dobivanje sirovine za proizvodnju rakije. U prošlosti je šljivovica bila neizostavna pri svakodnevnim poslovima, kod oranja, sjetve, žetve, kupljenja sijena, a osobito u posebnim prilikama poput vjenčanja, sprovoda ili krštenja; dakako bilo je onih koji su je uživali i svaki dan.
Spravili smo upravo takvu, tradicionalno kvalitetnu, ali proizvedenu modernom tehnologijom uz djelovanje najkvalitetnijih kvasaca.