Maraskino Perković pripravljen je po originalnoj recepturi od višnje maraske s područja Zadra, no ono što ga razlikuje od izvornog Maraschina je voćna rakija jabukovača kao alkoholna baza kojom postižemo još puniji i osebujniji okus ovog izvrsnog likera. Miješanjem ovih destilata objedinili smo jedinstveni svijet okusa i mirisa srednje Dalmacije i kontinentalne Hrvatske. Ovaj postupak je nešto potpuno novo u povijesti spravljanja Maraschina i to je razlog zašto smo ime likera uobličili u hrvatsku varijantu – Maraschino – Maraskino.
Povijest
Tijekom 19. stoljeća zadarska industrija likera bilježi veliki napredak, javljaju se novi proizvođači, od kojih je najpoznatiji Girolamo Luxardo. Zadarski proizvođači radili su i druge likere, kao cherry liqueur, pelinkovac, curacao, no najviše se radio maraschino, koji doživljava svjetsku slavu, izvozeći se u gotovo sve zemlje svijeta. U maraskinu su uživale mnoge poznate osobe, npr. engleska kraljica Viktorija, ruski car Nikola i francuski kralj Luj XVIII. Spominju se isporuke Napoleonovom dvoru u Parizu i maršalu Marmontu u Ljubljanu, a posluživao se i na Titanicu, na njegovom kobnom putovanju.