O nama

Obitelj Perković ubraja se u elitni krug malih proizvođača, koji svojim rakijama ukazuju na pravu, plemenitu prirodu voćnih destilata. Samo one rakije koje sadrže opčinjavajuću esenciju mirisa i voćnih okusa mogu tom plemenitom piću vratiti njegov izvorni ugled i dostojanstvo.

Na domaćem i stranom tržištu smo se pokazali kao vrsni proizvođaći domaće rakije te sušenog i konzerviranog voća. Uspjeh smo postigli visokom kvalitetom Perković proizvoda. Zbog iznimne kakvoće dodijeljena nam je titula hrvatskog proizvoda, rezervirana samo za proizvode koji su vrijedni izvoza u europsku uniju. Naši proizvodi funkcioniraju kao prvorazredni gurmanski doživljaj, ali i kao vrhunski poklon za sve prilike, upravo zbog svoje elegancije i jedinstvenih idejnih rješenja naše Perković ambalaže.

Jedinstveni dizajn rakija Perković

Destilerija Perković Viljamovka

Naši iznimno kvalitetni ručno rađeni proizvodi, bez aditiva, pravi su izbor svakog ljubitelja rakija i likera. Velika pozornost usmjerena je na oblikovanje ambalaže, s ciljem kreiranja prepoznatljivog brenda Perković voćnih rakija i likera.

Povratak rakije u elitno društvo

Proučavanjem srednjovjekovnog procvata proizvodnje rakije od grožđa koja se naziva različitim imenima: lozova voda, vatrena voda, voda života postigli smo iznimnu kvalitetu naših proizvoda. Rakiju su u početku proizvodili alkemičari i apotekari, jer se ona sve do 15. stoljeća smatrala lijekom i pripisivale su joj se razne nadnaravne moći kao pomlađivanje i produljenje životnog vijeka. Razni ratovi i epidemije zaraznih bolesti doprinjeli su proizvodnji rakije, dok iz naše davne povijesti postoje pisani podaci još iz 5. stoljeća koji dokazuju kako su stari Slaveni proizvodili opojno piće medovinu i da su s tom navikom došli na balkanski poluotok u 7. stoljeću.

Galerija