Mahune rogača koje rabimo pri proizvodnji rakije od rogača ili popularne “Rogačice” dopremamo s otoka Visa, jednog od naših najsunčanijih otoka. Višemjesečnom maceracijom ili odležavanjem mahune rogača u rakiji jabukovači ekstrahirano je sve bogatstvo njegove arome. Istodobno time naša rakija dobiva prepoznatljivu kristalno smeđu boju. Ponosni smo što je odležavanjem posebno očuvano ljekovito djelovanje rogača, koje pomaže pri probavnim smetnjama, stoga „Rogačicu“ preporučujemo i kao digestiv.
Pretpostavlja se da je upravo rogač bio hrana kojom se u biblijskim vremenima hranio Ivan Krstitelj pa se plod rogača još naziva i “Kruhom Svetog Ivana”. U antičko doba sjemenke rogača su služile kao jedinica mjere pri vaganju zlata, jedna sjemenka = 1 karat (keration, grč. = zrno rogača) jer bez obzira na veličinu zrna i uvjete čuvanja, sjemenka rogača ima uvijek istu masu od 0,28 g. Karat se i danas rabi kao mjera za 0,18 g zlata grama i dijamanata.